#228 Buy Local x 742

BUY LOCAL #2

Kunsthal Gent, Caermersklooster, Lange Steenstraat 14

Van 2 juli tot en met 29 augustus 2021

742 Gentse kunstenaars tonen en verkopen hun werk in Kunsthal Gent tijdens de tweede editie van het Zomersalon

Kunsthal Gent presenteert BUY LOCAL #2 , de tweede editie van het Zomersalon, na een geslaagde première met 590 Gentse kunstenaars in 2020.

BUY LOCAL #2 brengt in juli en augustus 2021 werk van 742 Gentenaars bijeen, in Kunsthal Gent én online.

Met dit initiatief roept Kunsthal Gent voor het tweede jaar op rij op om Gentse kunstenaars te steunen door hun werk te kopen. Dat is nodig want de coronacrisis blijft voor financiële moeilijkheden zorgen bij kunstenaars. De opbrengst van de verkoop van de werken gaat opnieuw integraal naar de kunstenaars.

BUY LOCAL #2 combineert werk van jong en oud (de jongste deelnemer is 18, de oudste 84), van bekende (Robbert & Frank, Willem Boel, Joëlle Dubois, Sofie Muller, Lieve Dhondt) en onbekende kunstenaars en in verschillende media (schilderijen, foto’s, sculpturen, installaties, performances, grafiek, audio- en videowerk). De prijzen van de werken variëren van €8 voor een gezeefdrukte t-shirt van Gustave Demoen tot € 12.000 voor een marmeren sculptuur van Francis Bekemans.

Het resultaat is een overweldigende tentoonstelling die een unieke blik geeft op de Gentse beeldende kunstscene. Alle spelers die in Gent met hedendaagse kunst bezig zijn, werken mee aan dit initiatief: van galerijen als Barbe Urbain, Kristof De Clercq Gallery en Tatjana Pieters over musea als S.M.A.K., Design museum en Museum Dr. Guislain tot scholen als KASK, HISK en LUCA School of Art.

  • Openingstijden in juli: elke zaterdag en zondag, 11.00 – 18.00 uur
  • Openingstijden in augustus: open van donderdag t/m zondag, 11.00 – 18.00 uur
  • In augustus is er een speciaal events- en performanceprogramma  (meer info volgt)

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s