#221 Zomerleed

Op het militair terrein, gelegen op de berg tegenover ons huis, waar het leger en de politie schietoefeningen houden, is gisteren een hevige brand ontstaan door niet-geëxplodeerde munitie die in de hevige zon alsnog ontplofte.

De brand verspreidde zich snel over de berg. Tien brandweerwagens, een blushelicopter en 40 manschappen zijn uren in de weer geweest om het vuur onder controle te krijgen.

Voor wat het waard kan zijn, mag ik even herhalen wat Natascha van ons geliefd Griekenland-blog Parakalo ons steeds op het hart drukt:

Ben je in Griekenland en zie je ergens een (beginnende) brand, bel dan direct het alarmnummer 199

13 reacties

 1. Vief

  Hoe achterlijk is het gewoon om bij droogte schietoefeningen te houden, of nog beter: hoe achterlijk is het om schietoefeningen te houden tout court. Hier in de kempen hebben ze het ook geweten een paar weken geleden.

  Geliked door 2 people

  1. MyriamC

   Klopt. Dat was niet zover van bij mij. Net toen er sprake was om het militair domein te betrekken bij de Kalmthoutse Heide en er zo één nationaal park van te maken. Het zal niet doorgaan vrees ik!

   Like

 2. MyriamC

  De natuur heeft het zwaar te verduren hè. Ongeveer hetzelfde trouwens als bij ons enkele weken geleden. Een enorme brand op het militair domein door … schietoefeningen! Wie gaat er nu schieten bij 30° als de heide zo droog staat? Alweer 500 hectare natuurgebied dat afgebrand is. Duurt jaaaaren voor het weer hersteld is.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s