#182 Chillen met Pillen

Dr. Eleni Ioannidou is Directeur en Patholoog-Infectioloog bij de Pathologiekliniek van het ziekenhuis in Rethymno (Kreta). Naast haar drukke professionele bezigheden, is Dr. Eleni een uiterst creatieve kunstenares, die uit verlopen medicijnen oogstrelende kunstwerken tovert.

Het idee om mozaïeken te maken met verlopen pillen ontstond een paar jaar geleden toen zij als vrijwilliger werkzaam was in de Sociale Apotheek die in 2008 in Rethymno werd geopend. De medicijnen waren afkomstig van het recyclen van verpakkingen die niet waren verlopen en die mensen binnenbrachten om te worden gebruikt door behoeftige medemensen.

Natuurlijk waren sommige verlopen en moesten ze worden weggegooid. Dat vond Eleni zo’n zonde, dat zij besloot er iets mee te doen. Toen zij de ongelooflijke kleuren en vormen van deze verlopen pillen opmerkte, besloot zij ze als tegels te gebruiken om mozaïeken te maken.

Zij geeft grif toe, dat het beoefenen van haar kunst tijdens de quarantaineperiode psychotherapeutisch werkt en haar een welkome verlichting van de intensiteit van haar beroep biedt.

P.S. Zij houdt een blog bij (in het Grieks weliswaar): https://eleniioannidou.blogspot.com/

15 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s