#171 Experiment Geslaagd

In Canada is het briljante idee om seniorenwoningen en weeshuizen te combineren geïmplementeerd.
Het resultaat van het experiment overtrof alle verwachtingen. De ouderen vonden liefhebbende “kleinkinderen” en wezen voelden voor het eerst wat liefde en moeder/vaderlijke zorg was.

Artsen stelden een verbetering in alle vitale functies en hernieuwde levenslust bij de ouderen vast. Weeskinderen die bij aanvang van het experiment knuffels afwezen, bang, onzeker en verdrietig waren, zijn gewone luidruchtige en opgewonden kinderen geworden.

De kinderen vonden immers een gezin dat ze nooit hadden gehad, voor de ouderen bleek de warmte van een huis vol “kleinkinderen” uiterst heilzaam.

11 reacties

  1. saturnein

    Ik vind het ongelooflijk dat dit soort dingen niet overal toegepast wordt, ik ben daar al zo lang van overtuigd. WZC’s en creches bij elkaar ook, bijvoorbeeld. Ouderen hebben baat biij die kleintjes, die kleintjes hebben baat bij de ouderen. Win-win. Maar neen. Nog steeds de uitzondering.

    Geliked door 1 persoon

  2. elsjeveth

    Wat een prachtig idee. Eigenlijk een vanzelfsprekend resultaat. Was het in vroeger tijden en nu nog in solitair levende stammen niet zo dat grootouders voor de verzorging en opvoeding van de kleintjes zorgen en later andersom? De foto is overigens schitterend.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s