#54 God Ziet U

Mijn grootouders wijlen, doordrongen van de vreze Gods, hadden op hun keukenmuur een ereplaats voorzien voor het Alziend Oog, dat elk levend wezen ervan weerhield een welgemikte vloek te ventileren. Ik scheet er zeven kleuren stront van.

En viel dan ook om van verbazing, toen Partner kwam aanzetten met deze print van de betreurde architect, religieus schilder en professor Makis Varlamis, getiteld “Christus Vandaag in Kreta”.

Vandaag in Kreta hangt Christus dus in mijn terugtrekstek. En Hij ziet Mij, geloof me. Waar in de kamer ik ook ga, sta, zit, lig, hang, loop, mij keer of buk, de ogen volgen mij. Creepy.

6 reacties

  1. Darling Doormat

    Hahaha, Chris, nu schiet er mij toch wel een herinnering te binnen! In de lagere school werd telkens de eerste vrijdag van de maand een groot plaasteren H.Hartbeeld ( pas op, dat was dus minstens 50 cm groot he) verloot. Iedereen op de speelplaats in rijen van twee. En ik maar elke maand hopen, dat ik de prijs zou wegkapen, maar zoveel geluk was mij (toen al) niet weggelegd. En maar goed ook, ik weet begot niet hoe ik met dat gevaarte thuis zou geraakt zijn…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s