#46 Sfinxen

In een poging het toerisme in Cairo te stimuleren, hebben de Egyptische autoriteiten vier oude zandstenen sfinxen verhuisd naar een drukke rotonde in Tahrir Square. Experten beweren dat de verhuis een bedreiging vormt voor de staat van de historische artefacten.

Vorige week kondigden de autoriteiten echter aan, dat de transfer van de ramhoofdige sfinxen vanuit de Karnak Tempel in Luxor naar de Square in Cairo uitgevoerd was.

De sfinxen werden geplaatst naast een 90 ton zware granieten obelisk uit de tijd van Ramses II.

Egyptologen hebben de verhuis zwaar veroordeeld. Zij vrezen er namelijk voor, dat de hitte en de luchtverontreiniging in de hoofdstad een groot risico vormen voor het behoud van deze historische beelden.

Weetjes

Darling Doormat View All →

A charming, sometimes indecisive, lady. Always polished, diplomatic, and willing to see both sides of the equation. Both practical and spontaneous, she will help you clean out a closet or take a road trip with you at the drop of a hat. She values beauty, harmony and style, and is characteristically active, artistic and easygoing.

4 Comments Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: