#15 Really?

Mijmerend over de Internationale Vrouwendag, denk ik met plezier en respect terug aan de vele, vele tientallen vrouwen die ik heb gekend, die op hun eigen, meestal bescheiden, manier het verschil maakten en hun bijdrage leverden voor de emancipatie van de vrouw. Salutem plurimam.

Heel speciaal eer en dank ik Liva R. (+), die samen met mij in de early 70’s aan de wieg stond van de Verenigde Feministische Partij in Gent, de zweeppartij die de gevestigde politieke partijen tot meer vrouwvriendelijkheid bewoog.

Pour la petite histoire, ik haalde bij de federale verkiezingen van 1974 zoiets als 168 (plusminus) voorkeurstemmen. Waarop mijn toenmalige echtgenoot opmerkte, “dat ik toch 168 idioten had weten te vinden die voor mij hadden gekozen“. Hijzelf stemde niet voor mij.

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s